Hozzávalók az alaphoz:
- 20 dkg keksz vagy zsemlemorzsa
- 10 dkg olvasztott vaj
- fahéj és ízlés szerint némi cukor, ha zsemlemorzsát használunk
- 80 dkg túró
- 2 dl zsíros tej vagy tejszín
- ízlés szerint cukor (nálam kb. 15 dkg)
- egy citrom leve és esetleg héja (ha kezeletlen citrom volt)
- négy tojás
- A morzsát, a fűszereket és az olvasztott vajat robotgéppel elkevertem, amíg egyenletes állagú nem lett. Adtam hozzá 1-2 evőkanál vizet és egy 26 cm-es nem kikent kapcsos sütőforma aljára egyengettem.
- A tojást habosra kevertem a cukorral, majd evőkanalanként kezdve hozzáadagoltam a túrót is.
- Amikor az egész egynemű lett, belekevertem a tejet, amivel még további 1-2 percig kevertem legmagasabb fokozaton.
- A habos masszát az alapra öntöttem és légkeveréses sütőben 140 fokon 65 percig sütöttem. A teteje kis színt kap, ha pirulni kezdene, akkor érdemes letakarni.
- A gránátalmát félbevágtam, a magokat kikapargattam és a fehér részeket eltávolítottam róluk, a levét felfogtam. Kis cukorral édesítettem.
- A tortát langyosan tálaltam a gránátalmás öntettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése