2010. december 13., hétfő

Diós-szilvás keksz

Még pénteken készült ez a nagyon finom keksz Flat-cat receptje alapján, kis aránymódosítással.
Hozzávalók:
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg puha margarin
  • 8 dkg cukor
  • 1 tojás
  • egy nagy marék (10-15 dkg) aszalt szilva apróra vágva,
  • 1 púpos tk őrölt fahéj
  • fél tk sütőpor
Elkészítés:
  1. A puha margarint a cukorral  habosra kikeverem, hozzáadom a tojást és azzal is összekeverem.
  2. Ezt követően a többi hozzávalóval is összegyúrom.
  3. Egy viszonylag lágy tészta lett, ilyen formában gombócokat lehet készíteni belőle, majd ezeket ellapítva megsütni. Ha van idő, akkor érdemes egy hurkát formázni belőle folpackban hengergetve és hűtőbe tenni legalább addig, amíg a margarin megdermed benne, de egy napot is pihenhet a hűtőben.
  4. Sütés előtt néhány milliméteres karikákra kell vágom, a tepsit nem kenem ki, lehet őket egészen közel tenni egymáshoz. 160 fokon (légkeveréssel, villanysütőben, előmelegítés nélkül) 15-20 percet sül, akkor jó, ha kezd egy kicsit megpirulni a széle.
Fémdobozban sokáig eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése