2010. november 6., szombat

Elrontott(?) madeleine

Délután valami kellemes, nem túl tömény süteményre vágytam, ami gyorsan el is készül. Az eredeti recept Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből való. Sajnos citrom nem volt itthon, így pár csepp aromával szerettem volna pótolni a citromízt. Itt csúszott be a hiba, ugyanis nem citrom, hanem vanília került a tésztába. Nem rontotta el, a tál sütemény egy órán belül elfogyott. Az általam készített sütemény receptje pedig itt olvasható.

Hozzávalók:
  • 10 dkg margarin (eredetileg vaj szerepelt a receptben)
  • 10 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • pár csepp vaníliaaroma

Elkészítés:
  1. A margarint megolvasztjuk, majd kihűtjük.
  2. A tojásokat és a cukrot kb. 5 perc alatt habosra keverjük egy robotgéppel.
  3. A keverékbe tesszük az aromát, majd egy fakanállal belekeverjük a sóval összekevert lisztet, majd a megolvasztott margarint is.
  4. A kapott tésztát hűtőbe tesszük legalább 10 percre.
  5. Ha szükséges, kikenjük a sütőformákat, majd a kihűlt (és kissé megkeményedett) tésztát a formákba kanalazzuk.
  6. A süteményeket 200 C-ra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. 
Kávé mellé, vagy csak magában, nagyon finom.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése