2010. november 8., hétfő

Cukkinis lepény

Már megint Stalh. Ilyen hét van.
Nyáron sok szép cukkini termett a kertben, ezek egy része fagyasztóban végezte reszelt állapotban. Ma egy ilyen csomagból készült finom nyáridéző ebéd. Ez is Stahl Judit receptje, a Gyors házias ételek című könyvéből. A cukkini a felolvasztás során már elég sok levet eresztett, így még a sózás előtt kicsit lecsepegtettem, de friss cukkini esetén ezt nem kell megtenni. Én magában ettem, de köretként is el tudom képzelni.
Sajnos a kész étel nem túl fotogén, így álljon inkább itt helyette egy olyan kép, ami még a fagyasztás előtt készült a frissen szüretelt zöldségekről.

Saját kerti zöldségek az első évben -
egy kosár cukkini, patiszon és koktélparadicsom 2010. augusztus

Hozzávalók:
  • 1/2 kg cukkini reszelve
  • 1 evőkanál só
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán (nem volt, így egyszerű trappista sajtot tettem bele)
  • 1 rozmaringág
  • 3 tojás
  • 2 1/2 dl tejszín
  • frissen őrölt bors, szerecsendió
Elkészítés:
  1. A lereszelt cukkinit besózzuk és félretesszük.
  2. A tojást és a tejszínt egy kézi habverővel összekeverjük, majd fűszerezzük az őrölt borssal, a szerecsendióval és az apróra vágott rozmaringgal.
  3. Nagyjából 20 perc után a cukkini levét kinyomkodjuk és papírtörlőn leszárítjuk.
  4. A morzsát, a sajtot és a cukkinit a tojásos keverékhez adjuk.
  5. A masszát kikent tepsiben 200 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Mi most önállóan, illetve káposztasalátával ettük, nyáron paradicsomsalátával érdemes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése