Nyáron sok szép cukkini termett a kertben, ezek egy része fagyasztóban végezte reszelt állapotban. Ma egy ilyen csomagból készült finom nyáridéző ebéd. Ez is Stahl Judit receptje, a Gyors házias ételek című könyvéből. A cukkini a felolvasztás során már elég sok levet eresztett, így még a sózás előtt kicsit lecsepegtettem, de friss cukkini esetén ezt nem kell megtenni. Én magában ettem, de köretként is el tudom képzelni.
Sajnos a kész étel nem túl fotogén, így álljon inkább itt helyette egy olyan kép, ami még a fagyasztás előtt készült a frissen szüretelt zöldségekről.
Saját kerti zöldségek az első évben - egy kosár cukkini, patiszon és koktélparadicsom 2010. augusztus |
Hozzávalók:
- 1/2 kg cukkini reszelve
- 1 evőkanál só
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 5 dkg reszelt parmezán (nem volt, így egyszerű trappista sajtot tettem bele)
- 1 rozmaringág
- 3 tojás
- 2 1/2 dl tejszín
- frissen őrölt bors, szerecsendió
- A lereszelt cukkinit besózzuk és félretesszük.
- A tojást és a tejszínt egy kézi habverővel összekeverjük, majd fűszerezzük az őrölt borssal, a szerecsendióval és az apróra vágott rozmaringgal.
- Nagyjából 20 perc után a cukkini levét kinyomkodjuk és papírtörlőn leszárítjuk.
- A morzsát, a sajtot és a cukkinit a tojásos keverékhez adjuk.
- A masszát kikent tepsiben 200 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése