A képen cékla, patiszon és kolbásztök látható.
Rántott patiszon és kolbászök
Ezek saját eltevésű fagyasztott-tisztított-szeletelt állapotban voltak, így csak az olvasztás tartott sokáig. A sütés előtti este kivettem a fagyasztóból és a hűtőben hagytam kiolvadni. Amikor teljesen felolvadtak, leöntöttem róluk a levet és besóztam őket. Nagyjából fél órára félretettem őket (ezalatt készítettem elő a céklát). Fél óra múlva a sós levet leöntöttem a zöldségekről és hagyományos módon bepaníroztam őket (liszt-tojás-morzsa). Kevés forró olajon gyorsan sütöttem meg. Nem kell nekik sok idő, mert a fagyasztás miatt már kicsit puhábbak, mint frissen.
Fűszeres sült cékla
Ez a recept egy Jamie Oliver könyvből valók, egy kicsit változtattam rajta, hogy gyorsabban kész legyen. A céklát elvileg saját héjában kellene megfőzni, ehelyett vékonyan meghámoztam, majd két-háromujjnyi vastag darabokra vágtam 3 ökölnyi méretű céklát. Sós vízben kb. 15 percig főztem, közben a sütőt előmelegítettem 180 fokra (légkeveréssel). Amíg a cékla főtt elkészítettem az öntetet, ami az alábbiakból állt:
- 3 vőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2-3 gerezd fokhagyma átnyomva
- egy teáskanál rozmaring (szárított)
- frissen őrölt bors
- só
A fentiek együtt is fogyaszthatók, de nálunk készült még párolt rizs a konzervatív részlegnek. A zöldségek mellé házi tartármártás került.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése