Hozzávalók:
Még sütés előtt |
- 1/2 kg kelkáposzta
- 3 nagyobb szál sárgarépa
- 1/2 kg krumpli
- 2 szál póréhagyma
(a sötétzöld részeitől megszabadítva) - darabolt paradicsomkonzerv
(240 g-os töltőtömeggel) - 50 dkg sertéslapocka
- 1/2 tk őrölt kömény
- 1/2 tk morzsolt szárított petrezselyem (vagy némi friss)
- 4 ek olaj, só, bors
- 2 dl fehérbor (vagy víz, esetleg alaplé)
- Mivel először használtam az edényt, vízbe áztattam. Bár a mázas edényeknél ezt nem kötelező. legközelebb is megteszem, mert ennek az alsó fele csupasz, így némi gőz csempészhető a sütőbe.
- A zöldségeket megtisztítottam, a krumplit és a répát feldaraboltam kb. fél centi vastag szeletekre, a póréhagymát megmostam és azt is felkarikáztam. A kelkáposzta torzsáját kivágtam, leveleit durvára aprítottam.
- A húst felkockáztam falatnyi darabokra és összeforgattam az olajjal és a fűszerekkel.
- A tálba elkezdtem rétegezni a hozzávalókat úgy, hogy alulra került a káposzta fele, a zöldség majdnem fele, a hús fele, erre a paradicsomnak is a fele. Még egy ilyen rétegsorozat jött, de a hús előtt beleöntöttem az edénybe a bort is. A maradék zöldséggel fejeztem be.
- Az edényt hideg sütőbe tettem, majd bekapcsoltam légkeveréssel 180 fokra. 1 1/2 - 2 óra kellett neki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése