2011. november 28., hétfő

Birsamás ragu


Hozzávalók 3-4 adaghoz:
  • 30 dkg sovány sertéshús, falatnyi darabokra vágva
  • 30 dkg birsalma tisztítva mérve, kis kockákra vágva
  • egy marék (házilag) aszalt szilva
  • egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 dl főzőtejszín
  • só, bors, ízlés szerint cukor (az alma savanyúságától függően)
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1 kk. őrölt gyömbér
  • 1/2 kk. őrölt szerecsendió
  • 1/4 kk. őrölt szegfűszeg
  • olaj
Elkészítés:
  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranyszínűre pirítom.
  2. A húst fehérre pirítom a hagymán, majd hozzáadom a birsalmát, a fűszereket és a szilvát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd az összes hozzávalót puhára pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk még alá.
  3. Mikor minden megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Utóízesítjük és tálaljuk.
Natúr kuszkusszal ettük, finom volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése