Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 30 dkg sovány sertéshús, falatnyi darabokra vágva
- 30 dkg birsalma tisztítva mérve, kis kockákra vágva
- egy marék (házilag) aszalt szilva
- egy kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 dl főzőtejszín
- só, bors, ízlés szerint cukor (az alma savanyúságától függően)
- 1 kk. őrölt fahéj
- 1 kk. őrölt gyömbér
- 1/2 kk. őrölt szerecsendió
- 1/4 kk. őrölt szegfűszeg
- olaj
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon aranyszínűre pirítom.
- A húst fehérre pirítom a hagymán, majd hozzáadom a birsalmát, a fűszereket és a szilvát. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd az összes hozzávalót puhára pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk még alá.
- Mikor minden megpuhult, hozzáadjuk a tejszínt és összemelegítjük. Utóízesítjük és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése