Hozzávalók 4-5 közepes adaghoz:
- 70-80 dkg krumpli és répa vegyesen (tisztítva mértem)
- 1 padlizsán
- 1 fej hagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 40 dkg sertéstarja
- egy kis paradicsomkonzerv
- 2 ek. joghurt
- olívabogyó ízlés szerint
- só, bors, kakukkfű
- kevés olaj
- A húst falatnyi darabokra, a hagymát finomra vágtam. Sóztam, borsoztam és elkevertem őket a joghurttal és a paradicsomkonzervvel és félretettem legalább 1/2 órára.
- A zöldségeket megpucoltam, a krumplit és a répát karikákra, a padlizsánt kockákra vágtam.
- A padlizsánt kevés olajon megpirítottam félig puhára.
- A mázas cseréptál alját megkentem olajjal, rátettem a krumpli-répa keverék nagyjából kétharmadát, sóztam és megszórtam kakukkfűvel. Rátettem a félpuha padlizsánt, majd a fűszeres húst a páccal együtt. A tetejére a maradék zöldség került az olajbogyókkal. Egy pohár vizet is öntöttem a tálba.
- Hideg sütőben indítva légkeveréssel 160 fokon nagyjából két óra alatt sült meg. A sütési idő végén a zöldségeket kicsit átforgattam, hogy a szaftos padlizsán mindenhol bevonja őket és 1/4 órán keresztül fedő nélkül grilleztem, hogy egy kicsit megpiruljanak.
- Fehér kenyérrel ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése