2011. június 3., péntek

Zöld tojásleves

A magyaros paprikás tojásleves mintájára készült ez a leves, de nem pirosan, hanem zölden, zöldfűszerekkel, tárkonnyal.

Hozzávalók 4-5 adaghoz:
  • 1 vastag vagy két vékony hosszú (40-50 cm) póréhagyma,
    vagy ekkora mennyiségű zöldhagyma (a zöld részével együtt)
  • 2 ek. liszt
  • 1 tk. naturella ételízesítő
  • 1 tk. szárított tárkony
  • 1/2 tk. szárított lestyán
  • só, bors
  • 1 ek olaj
  • 5 tojás
  • 1-3 kanál tokaji tárkonyos borecet
  • ízlés szerint pirított kenyérkocka, tejföl, friss petrezselyem
Elkészítés:
  1. A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom.
  2. A fazekat lehúzom a tűzről és a hagymára szórom a lisztet, majd a fűszereket és gyors mozdulatokkal elkeverem, majd felöntöm kb. 2 liter vízzel és visszateszem forralni.
  3. Amikor a lé felforrt, hozzáteszem a tokaji tárkonyos borecetet, majd egyenként beleengedem a tojásokat, vigyázva, hogy ne keveredjenek szét. A levest még kb. 10 percig főzöm, ezalatt a tojások is megfőnek.
 A leves magában is nagyon jó, de lehet bele tenni pirított kenyérkockát, néhány evőkanál tejfölt és a tetejére szórni némi aprított petrezselymet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése