Hozzávalók 4-5 adaghoz:
- 1 vastag vagy két vékony hosszú (40-50 cm) póréhagyma,
vagy ekkora mennyiségű zöldhagyma (a zöld részével együtt) - 2 ek. liszt
- 1 tk. naturella ételízesítő
- 1 tk. szárított tárkony
- 1/2 tk. szárított lestyán
- só, bors
- 1 ek olaj
- 5 tojás
- 1-3 kanál tokaji tárkonyos borecet
- ízlés szerint pirított kenyérkocka, tejföl, friss petrezselyem
- A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom.
- A fazekat lehúzom a tűzről és a hagymára szórom a lisztet, majd a fűszereket és gyors mozdulatokkal elkeverem, majd felöntöm kb. 2 liter vízzel és visszateszem forralni.
- Amikor a lé felforrt, hozzáteszem a tokaji tárkonyos borecetet, majd egyenként beleengedem a tojásokat, vigyázva, hogy ne keveredjenek szét. A levest még kb. 10 percig főzöm, ezalatt a tojások is megfőnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése