2011. június 8., szerda

Minestrone

Sokféle zöldség, finom leves.

Hozzávalók:
  • kb. 10 cm hosszú póréhagymadarab
  • 1 db vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 kisebb krumpli apróra kockázva
  • 1 doboz darabolt konzervparadicsom levével együtt
  • 2 nagyobb répa felkarikázva
  • 1 új zeller felkockázva, a zöldje egy része apróra vágva
  • 1 kisebb cukkini négyfelé vágva és felszeletelve
  • 1-1,5 dkg szárított erdei gomba beáztatva
  • 1 kis doboz konzerv fehérbab
  • olaj
  • só, bors
  • 1-1 tk. szárított bazsalikom és petrezselyem (vagy 1-1 ek. friss)
  • tálaláshoz reszelt sajt, friss fűszerek ízlés szerint
Elkészítés:
  1. A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, amikor már üvegesek, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és egy percig együtt is pirítjuk őket.
  2. A hagymás alapra dobjuk a felkockázott krumplit és a paradicsomot a levével együtt. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi az eddig bekerült zöldségeket.
  3. Ha ez az alap felforrt, beletesszük a többi zöldséget is a konzervbab és a gomba kivételével, felengedjük vízzel, hogy 2,5-3 l legyen, fűszerezzük. Ezekkel kb. 15 percig lassan főzzük.
  4. Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a gombát az áztatólével együtt, illetve a babot (ezt leöblítve, a leve nélkül), majd az egészet összeforraljuk, és 3-4 percig együtt is főzzük, ha kell még sózzuk, fűszerezzük.
 Reszelt sajttal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése