Hozzávalók:
- kb. 10 cm hosszú póréhagymadarab
- 1 db vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 4 kisebb krumpli apróra kockázva
- 1 doboz darabolt konzervparadicsom levével együtt
- 2 nagyobb répa felkarikázva
- 1 új zeller felkockázva, a zöldje egy része apróra vágva
- 1 kisebb cukkini négyfelé vágva és felszeletelve
- 1-1,5 dkg szárított erdei gomba beáztatva
- 1 kis doboz konzerv fehérbab
- olaj
- só, bors
- 1-1 tk. szárított bazsalikom és petrezselyem (vagy 1-1 ek. friss)
- tálaláshoz reszelt sajt, friss fűszerek ízlés szerint
- A hagymákat kevés olajon megdinszteljük, amikor már üvegesek, akkor hozzáadjuk a fokhagymát és egy percig együtt is pirítjuk őket.
- A hagymás alapra dobjuk a felkockázott krumplit és a paradicsomot a levével együtt. Felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi az eddig bekerült zöldségeket.
- Ha ez az alap felforrt, beletesszük a többi zöldséget is a konzervbab és a gomba kivételével, felengedjük vízzel, hogy 2,5-3 l legyen, fűszerezzük. Ezekkel kb. 15 percig lassan főzzük.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a gombát az áztatólével együtt, illetve a babot (ezt leöblítve, a leve nélkül), majd az egészet összeforraljuk, és 3-4 percig együtt is főzzük, ha kell még sózzuk, fűszerezzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése