Gyümölcsös sütemények után kutattam, alapvetően Latsia narancsos-mákos süteménye adta az ötletet, de néhány dolgon módosítottam, hogy a fellelhető készleteket elhasználhassam.
Nálam került bele:
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
- 7 tojásfehérje
- 1/2 dl tejföl
- 2 narancs
- 5 ek darált mák
- 22 dkg durumliszt
- sütőpor
- kandírozott narancshéj (kb. 5 dkg)
- A szobahőmérsékletű margarint felkockáztam, majd a cukorral kikevertem habosra.
- A tojásfehérjéket adagokban tettem a masszába, mindig megvárva, míg simára és habosra keveredik.
- A narancsot nagyjából kifiléztem, majd a felfogott levével együtt leturmixoltam és a krémhez adtam, a tejföllel együtt.
- A lisztet elkevertem a mákkal és a sütőporral, majd a krémes masszához adtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése