Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 3-4 ek darált dió
- 1/2 csomag élesztő (3,5 dkg, dr.Oetker volt)
- 1 tk só
- 1/2 tk francia fűszerkeverék frissen őrölve
- 10 vékony szelet olajos aszalt/szárított paradicsom
(kb. 1 egész paradicsomnak felel meg) - 3 ek camembert sajt
- 1,8 dl langyos víz
- 0,2 dl olaj a paradicsomról
- 1 tk fehérborecet
Elkészítés:
- A szárított paradicsomot és a camembert sajtot apró darabkákra vágtam.
- A lisztet, a diót, a fűszereket és a porélesztőt egy nagyobb tálban elkevertem, a közepébe készítettem egy kisebb mélyedést.
- A vizet meglangyosítottam, hozzátettem az olajat és az ecetet, majd a mélyedésbe öntöttem. A tésztát a közepéről kezdve kezdtem felszedni egy gombócba, amikor a fele már összeállt, a többi része pedig még kissé száraz volt, beleszórtam a paradicsomot és a sajtot is, majd így gyúrtam egy sima gombóccá. A sajt és a paradicsom darabkáitól kicsit rücskös maradt, de ez nem gond.
- A gombócot lefedtem és langyos helyen kelesztettem duplájára. Ez kb. 2 órát vett igénybe.
- A kelesztés után átgyúrtam és hosszúkásra formáztam. A tetejét ferdén bevagdostam, majd szilikon lapon kelesztettem tovább, még kb. egy órán át.
- Közben előmelegítettem a sütőt 220 fokra (légkeveréssel). Ennél a sütőnél ez nagyjából fél órát vesz igénybe, így előtte még kelt a tészta egy kicsit. Mielőtt a kenyeret a sütőbe tettem alaposan megkentem vízzel. 20-25 percig sütöttem úgy, hogy az első 5 perc után a hőfokot levettem 190 fokra.
- Sütőrácson hűlt ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése