Idén felkészültebb vagyok, már vannak magok. A cukkini most is köztük van, de most nem csak a hagyományos zöld, hanem a sárga fajta is.
A főzelékre visszatérve. Ez is egy Stahl recept.
Hozzávalók (2 adaghoz):
- 50-60 dkg cukkini gyalulva (a reszelő nagy lyukát használom)
- egy nagyobb fej hagyma apróra vágva
- 2-3 gerezd fokhagyma
- egy csokor kapor
- egy kis pohár tejföl
- 2 ek. liszt
- kevés olaj
- só, bors
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon, néhány perc alatt megdinszteljük.
- A gyalult cukkinit, a kaprot és a fokhagymát a hagymán, fedő alatt megpároljuk. Ha nagyon száraz lenne egy kis vizet lehet hozzá adni, de gyorsan levet ereszt és az elég a puhuláshoz.
- Ha a cukkini megpuhult, megszórjuk a liszttel, és elkeverjük.
- A levét kiegészítjük kicsit vízzel vagy tejjel, ha szükséges, sózzuk borsozzuk, majd belekeverjük a tejfölt is. Így felforraljuk, lehúzzuk a tűzről.
- Tetszőleges feltéttel tálalható, nálunk általában sült virsli jár mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése