Hozzávalók:
- 25 dkg nyers gesztenye
- 2 kis fej hagyma
- 2-3 dkg vaj
- 2,5 dl húsleves lé
- 1 dl tejszín
- 12 zsályalevél
- só, bors
- A gesztenyéket bevagdostam és néhány órára hideg vízbe áztattam. Friss, forrásban lévő vízben 10 percig főztem, majd megszabadítottam őket a héjuktól.
- A hagymákat apróra vágtam, majd a vajon elkezdtem megpirítani őket. Amikor aranyszínűek lettek, hozzáadtam a felaprított zsályaleveleket, majd pár másodperc közös pirítás után a gesztenye húsát és a húsleves levét. Sóztam, borsoztam és vizet tettem még hozzá (kb 1,3 liter lett összesen).
- 10 percig főztem együtt a hozzávalókat, majd az egész levest leturmixoltam. Lehet szűrni is, ez nálunk elmaradt, de legközelebb fogom, mert nagyon kellemes krémes állaga lesz tőle. A leturmixolt levesbe beletettem a tejszínt, és ismét felforraltam. 2-3 perc alatt elkészült.
- Tálaláskor lehet bele tenni apróra vágott gesztenyét és vajban sütött zsályaleveleket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése